Share Smart

Desființare de post

16 septembrie 2016

Populația vizată

  • Specialiști
  • 20 persoane

Localizare

  • București, România

Echipa

  • 2 persoane

Durata misiunii

  • 2013

Expertiză

  • OUTPLACEMENT
  • TRANZIȚIE ÎN CARIERĂ
  • CONSILIERE ȘI MEDIERE

Context

Clientul este o companie europeană cu activități în domeniul serviciilor financiare.

Schimbarea în strategia de afaceri și dispariția unui client important au determinat desființarea unei echipe de aproximativ 20 pe analiști financiari, poligloți.

BPI România a oferit servicii de tranziție în carieră și outplacement pentru 20 de persoane, timp de 6 luni.

Servicii

Proiectul a necesitat o abordare mixtă. Pe de-o parte, am inclus instrumente de consiliere individuală, iar pe de altă parte, proiectul a permis și derularea unor sesiuni colective, potrivite pentru acest grup de candidați cu profil omogen.

BPI România a furnizat servicii de consiliere și orientare în carieră, dar și de căutare activă a unui loc de muncă. Căutarea de loc de muncă a fost facilitată de o piață a muncii dinamică, dar și de profilul candidaților – financiar / multilingv / servicii.

Pentru Client, miza principală a fost livrarea unui serviciu de calitate, cu obiective precise de repoziționare profesională, pentru a compensa desființarea acestei echipe, în contextul schimbării bruște de strategie.

Rezultat

100% dintre salariații care au beneficiat de serviciile de outplacement au obținut o soluție profesională mulțumitoare la finalul proiectului.

Proiectul a fost facilitat de profilul candidaților, dar aceștia s-au regăsit adesea în concurență în proiectele de recrutare la care au participat.

Concluzii

Competențele profesionale și lingvistice ale candidaților au fost un element important pentru reangajarea lor.

Domeniul serviciilor este foarte dinamic în București și piața muncii a absorbit cu relativă ușurință candidații acompaniați.

Pregătirea și feedback-ul permanent post-interviu oferite de Consultant au permis ameliorarea performanței la interviu, pentru un rezultat excelent.