Share Smart

14 milioane de joburi sub semnul întrebării în Europa

25 martie 2020

Europa - industria auto

Industria auto din Europa tușește, respiră cu greutate și decide oră după oră să-și suspende (deocamdată pentru câteva săptămâni) toate operațiunile. România este direct afectată, dat fiind că cei doi mari producători, Ford și Renault, dar și o parte din producătorii de componente au luat deja această decizie.

Știați că industria auto din Europa contribuie cu 14 milioane de locuri de muncă directe și indirecte, dar și cu circa 7% din PIB-ul Uniunii Europene ? Până mai ieri, un motiv de mândrie, dar azi suferința acestei industrii arată amploarea crizei pe care o traversăm și e doar preambulul unei crize de durată în care Europa întreagă tocmai s-a afundat.

Cel mai probabil, deciziile de suspendare se vor prelungi, căci toate proiecțiile despre evoluția COVID-19 arată că pandemia va dura luni de zile. Și poate că va reveni la toamnă. Impactul e major, durabil. Dacă luăm în considerare că Dacia anunța cu ani în urmă că o singură zi de grevă costă compania 11-12 milioane de euro, calculul impactului acestor închideri în lanț este apocaliptic. Și reacțiile altor companii vor veni în lanț.

Din prisma capacității de producție, cele două uzine au produs în 2019 aproape 355.000 de autovehicule. Mașini și componente de 30 miliarde de euro au fost produse în România, cu performanțe istorice. Chiar și așa, la final de 2019 industria auto anunța viitoare dificultăți ce țin de mediul economic și social din România (în principal, lipsa infrastructurii, deficitul de forță de muncă, dar și nevoia de a atrage noi investiții pe plan local).

Pe scurt, despre creștere economică nu mai poate fi vorba, iar presiunea pe guverne este/ va fi teribilă:

Cu ce resurse sprijini economia când bugetele sunt deja secătuite?

Cum sprijini activ companiile să concedieze moderat și responsabil social?

La ce renunți, ca stat, ca să susții locurile de muncă?

Totul putea fi anticipat… bătălia pentru eficiență, înlocuirea omului cu roboți, delocalizările sau miza motorului electric… dar nici în visele cele mai negre nu s-a imaginat un lockdown care să ducă la un shutdown la scară continentală/ globală. Sau poate unii au anticipat, așa cum spune chiar Bill Gates aici, dar în mod vizibil, întreaga lumea a fost luată pe nepregătite.

Furtună și turbulențe. După ce vom reieși din hibernare, vom relua pas cu pas efortul de reconstrucție. Viitorul e cu adevărat incert.

Voi știți dacă peste 3 luni veți mai avea un job?

 

Photo by Sarah Phillips on Unsplash