Share Smart

Outplacement colectiv

Pregătești o restructurare colectivă sau un plan de plecări individuale? Serviciul de outplacement contribuie la succesul proiectului tău!

Analiză
Pregătire
Acțiune
Rezultat
Suport în gestionarea proiectului pe toată perioada implementării

Analiză

În urma deciziilor la nivel strategic, companiile sunt uneori nevoite să facă restructurări de personal, care pot afecta o categorie de angajați sau chiar întreaga organizație. Zeci, sute sau mii de persoane ajung astfel în situația de a-și căuta un nou loc de muncă.

Analiza și planificarea proiectului sunt esențiale, iar echipa BPI România asigură suport organizației pe toată perioada de implementare, astfel încât managementul proiectului să fie eficient și cu rezultate optime.

Pregătire

Fiecare proiect are propriile particularități, de aceea ne adaptăm intervenția la nevoile companiei și ale angajaților. În funcție de contextul restructurării, desfășurăm activități individuale și colective on-site și la distanță, asigurând maximum de reactivitate pentru situațiile care apar. Obiectivul principal este de a reactiva salariații, de a-i convinge că pot implementa procesul de căutare a unui loc de muncă și că au resurse să reușească.

Organizăm sesiuni de consiliere profesională și îndrumare, atât individuală, cât și de grup, pentru a spori nivelul de ocupabilitate al foștilor angajați ai companiei. Atelierele sunt interactive, țin pasul cu tehnologiile din domeniul recrutării și au întotdeauna în vedere specificul pieței muncii locale. Reconversia profesională este un element ce apare frecvent în proiectele colective, adaptând acest subiect în demersul de implementare al proiectului.

Acțiune

Căutarea activă a locurilor de muncă pentru fiecare persoană, organizarea unor evenimente menite să faciliteze întâlnirea dintre potențiali angajatori și candidați sunt instrumente concrete care aduc rezultate vizibile în demersul de repoziționare.

Prospectăm și mediem activ în vederea identificării de noi locuri de muncă pe piața locală, în acord cu profilul de competențe al persoanelor înscrise în programul de outplacement, ceea ce asigură reușita proiectelor colective.

Rezultat

Vizibilitatea candidaților, flexibilitatea lor și adaptarea la noul context sunt extrem de importante. În regiunile defavorizate ale României, sprijinul pentru formarea profesională, reconversia și, eventual, relocarea către alte bazine ocupaționale, pot contribui semnificativ la șansele de reușită ale persoanelor acompaniate.

Satisfacția este majoră atunci când sute de oameni își găsesc de lucru în timp scurt prin intermediul unui proiect de outplacement. Reușita lor oferă perspective familiilor și, nu arareori, unei întregi comunități!

Reușita proiectului sporește și credibilitatea mărcii de angajator, responsabil social, inclusiv în comunitatea pe care o părăsește.

Vizitează și Outplacement managerial:

Click aici