Share Smart

177 milioane de euro disponibile pentru IMM-uri

12 mai 2017

Aflăm dintr-un comunicat de presă emis de Comisia Europeană, că Fondul European de Investiții (FEI) și Raiffeisen Bank au semnat ieri un acord care va permite băncii se acorde împrumuturi de 800 milioane de lei (cca. 177 milioane de euro) întreprinderilor mici și mijlocii din România. Împrumuturile vor beneficia de cerințe colaterale reduse și de termene scadente extinse, ca formă de sprijin pentru start-up-urile care au un acces limitat la finanțare. Se estimează că 2.000 de IMM-uri vor accesa această nouă oportunitate de dezvoltare a afacerilor.

Iată ce a declarat ieri Corina Crețu, comisarul pentru politică regională: „Planul Juncker este destinat sprijinirii creării de locuri de muncă și stimulării creșterii economice în Europa. Facilitarea accesului la finanțare pentru întreprinderile mici și mijlocii este o componentă importantă a Planului. Sunt încântată de faptul că, prin reuşita Acordului din 11 mai, şi mai multe companii românești vor putea investi în extindere, în crearea de locuri de muncă și în inovare”. (Sursă: Reprezentanța în România a Comisiei Europene)

Steven van Groningen, președintele Raiffeisen Bank, a precizat că împrumuturile vor avea condiții favorabile și vor acoperi atât nevoile de investiții, cât și pe cele de capital rulant ale beneficiarilor.

Textul integral al comunicatului de presă este disponibil AICI.

Alte detalii practice și informații utile sunt de găsit la RAIFFEISEN BANK.

Mult succes!

Photo credit: Euractiv.com