Share Smart

Branded.me – valul avangardist al networking-ului digital

8 octombrie 2016

Aşa cum e greu de crezut că Facebook poate fi eclipsat de un rival internautic în ceea ce priveşte monopolul digital al socializării informale, aşa este dificil de estimat cum ar putea fi LinkedIn depăşit de un competitor, pe segmentul profesional. Dar branded.me începe să devină tot mai vizibil. Să fie oare un pericol pentru LinkedIn?

Branded.me – adevăr şi provocare

Branded.me este un website direcţionat spre mediul profesional, care oferă soluţii complete pentru ambele tabere ale pieţei muncii – candidat şi angajator. Cu o grafică vizibil mai informală (a se citi „prietenoasă”) decât LinkedIn, Branded.me pare să se alinieze perfect la website-urile de tip Millennial.

Poziţionare – în ciuda faptului că la prima vedere, ar părea un competitor digital al lui LinkedIn, faptul că oferă posibilitatea să-l foloseşti ca opţiune de conectare te îndreaptă, mai degrabă, spre ideea de completare decât de înlocuire. Branded.me se recomandă a fi un website de personal branding, acel tip de pagină care va spune mai mult despre tine decât simplul tău CV. Este un instrument de autopromovare într-un mod personal şi personalizat şi un mod de-a facilita munca angajatorului.

Dinamică – într-o eră în care ideea contează la fel de mult ca şi modul cum este expusă, Branded.me oferă o experienţă a utilizatorului plăcută. E uşor de navigat, dispus vertical, intuitiv şi oferă diverse moduri de ȋnregistrare, care includ şi alte reţele sociale, LinKedIn fiind pe listă. Partea mai puţin plăcută a procesului de navigare în website se referă la paşii pe care-i parcurgi pentru a te înregistra. Concentrat pe a aduce cât mai mulţi utilizatori, Branded.me pare puţin invaziv.

Opţiuni – Branded.me are 4 rubrici în meniul principal: Home/Design/Write/Connect. În secţiunea „Design” ai ocazia să îţi customizezi CV-ul, dar să şi adaugi canale de social media pe care eşti activ. Rezultatul se aseamănă, într-o anumită măsură, cu ceea ce rezultă din VisualCV.com. Rubrica „Write” este o sora mai arătoasă a rubricii „Pulse” din LinkedIn, opţiune care nu este încă disponibilă tuturor utilizatorilor. Secţiunea „Connect” aduce în subrubrica „Recommended” persoane pe care le poţi adăuga direct, fără filtrul unui mediu profesional care să va unească. De asemenea, contactele sunt prezentate împreună cu adresa lor de e-mail.

Utilizatori – în ciuda faptului că poate părea destinat unui public ţintă dintr-un domeniu creativ, datorită graficii informale, pe Branded.me şi-au făcut cont profesionişti din toate mediile şi de vârste diferite, inclusiv din generaţia X. În ciuda acestei diversităţi, multe profile sunt incomplete, semn că au fost realizate din curiozitate şi nu sunt întreţinute. Încă într-o perioadă de trial pentru majoritatea utilizatorilor, nu are prestigiul lui LinkedIn iar interesul utilizatorilor pentru propriile profile face mai dificilă selectarea acestora, având ca sursă doar Branded.me.

Este branded.me… for me?

Chiar dacă trebuie să-i dăm timp platformei să se dezvolte digital şi să ajungă la o stabilitate în privinţa poziţionării, trebuie să recunoaştem că merită o şansă. De ce?

Dacă eşti candidat în căutarea unui job, branded.me îţi oferă psoibilitatea de a stabili mai uşor comunicarea cu un potenţial angajator, căci nu mai ai bariera unei legături obligatorii iar unele adrese de e-mail sunt publice. Trebuie, însă, luat în calcul şi câţi angajatori sunt prezenţi pe branded.me.

Dacă eşti angajator, ia în calcul că membrii reţelei sunt digital early adopters, sunt oameni moderni care acceptă provocări, sunt curioşi şi vor să profite de orice oportunitate. Interfaţa informală facilitează evaluarea candidaţilor şi ca personalitate, nu doar profesional. Studiază-le postările la fel de atent precum reperele laborale şi o parte din cercetarea de Facebook va fi facilitată. Vei şti deja cu cine stai de vorbă.

Concluzii

Branded.me este un instrument modern, care poate adăuga un plus de imagine unui CV realizat pe LinkedIn, poate oferi angajatorului nota personală pe care o caută la candidat şi poate face diferenţa între lista scurtă şi ocuparea poziţiei deschise.

Va recomandăm să experimentaţi măcar o săptămâna opţiunile Branded.me şi să reveniţi cu impresii!

Photo credit: Unsplash.com