Share Smart

Cele zece promisiuni de Anul Nou ale eternului candidat

18 decembrie 2017

Zece promisiuni ale eternului candidat

Se apropie sfârșitul de an și, odată cu el, vremea angajamentelor și a promisiunilor pe care le facem față de noi sau de cei apropiați: să mergem mai des la sală (sau măcar să ne facem abonament! 🙂 ), să mâncăm mai puțin sau mai sănătos, să citim mai cu sârg, să ne lăsăm de (a se insera denumirea viciului, după caz), să terminăm de zugrăvit, să fim mai înțelepți, să ne trezim mai devreme, să… orice. Azi, deși poate vă așteptați la asta, nu o să vă spunem ce ne-am dori noi de la 2018 – deși, indirect, e vorba și de așteptările noastre – ci o să ne punem în pielea unui personaj frecvent întâlnit pe piața muncii: candidatul-etern-și-încă-neangajat. Iată care sunt cele zece promisiuni la care, credem noi, ar trebui să mediteze și, dacă-i plac, să le adopte.

  1. Să nu îmi mai trimit CV-ul în 10.000 de locuri, ca să-mi cultiv impresia că eu încerc peste tot, dar nimeni nu mă vrea.
  2. Apropo de CV, o să-l mai citesc o dată, cu mare atenție, ca să văd dacă se înțelege ce știu să fac.
  3. Să nu uit să-mi corectez CV-ul și din punct de vedere ortografic.
  4. Apropo de punctul 3, o să îl și adaptez în funcție de jobul la care candidez, măcar la rubrica ”Postul vizat”.
  5. Dacă sunt chemat la vreun interviu de angajare, promit să memorez numele firmei la care mă duc și cu ce se ocupă ea (de făcut căutări pe Google).
  6. Că tot veni vorba de interviu, promit solemn și să mă prezint la data și locul comunicate.
  7. În directă legătură cu promisiunea nr. 1, o să-mi trimit CV-ul doar pentru posturile în care mă văd muncind și la care mă potrivesc din punctul de vedere al profilului profesional.
  8. Așteptările mele salariale sau de alt fel vor fi obiective și bazate pe informații reale (aici nu mă refer la o coborâre a ștachetei, dar voi investiga pe piață, printre prieteni și cunoștințe, cam care e nivelul de salarizare în domeniul și pentru funcția la care candidez).
  9. Dacă tot stau acasă, o să mă înscriu la un curs care să mă ajute.
  10. O să accept o ofertă de lucru, ca să am de unde să încep – încercarea nu a omorât pe nimeni, ci te întărește. Cel puțin, așa se spune.

 

Noi, recrutorii, promitem să fim cuminți și să vă fim sprijin în continuare, când simțiți nevoia…

Photo by Kristina Flour on Unsplash