Share Smart

Dacă răsare relaxarea, va ploua cu demisii sau cu joburi noi?

14 mai 2021

relaxarea

De mâine, gata! Se pare că începe relaxarea. Strict a măsurilor de răspândire a coronavirusului, sperăm noi, deși tare ne temem că va urma relaxarea totală, din toate punctele de vedere și că oamenii se vor comporta ca niște mustangi scăpați din frâu. Unii angajați abia așteaptă să revină la birou, alții sunt (mai) reticenți. Firește, aici ne referim la angajații care au beneficiat până acum de luxul (mai nou, supliciul?) de a putea sta acasă, nu la cei care lucrează în comerț, în construcții și în alte domenii în care munca nu se poate transmite prin e-mail sau prin Zoom. 

Angajații sunt deprimați, demotivați, un pic pierduți în timp și spațiu, unii mai noi în companie nici măcar nu se cunosc personal. Se pare – cel puțin așa citim în multe articole din www, îndrumarul nostru cel de toate zilele din anul de grație 2021 – că e treaba angajatorilor să-i repună pe șine, să-i facă să se simtă utili și doriți, parte a unui angrenaj, a unei echipe, a unei culturi organizaționale solide. 

Odată ajunși la mal, mulți angajați (cei care, bogdaproste, nu și-au pierdut jobul) se vor scutura, se vor uita în jur și își vor spune: în altă parte o să pot lucra mai mult de acasă. Și vor pleca.

Driiiing, driiiiing, era doar alarma telefonului și-un vis prost de azi dimineață, când apărea așa că marea relaxare va aduce cu sine o ploaie de joburi și încă și mai multe plecări din companii. Ce să vezi? Joburi nu prea sunt și nici angajatori foarte dispuși să vadă toate echipele la birou dintr-odată.