Share Smart

Meet Ema-the-chatbot, mica noastră colegă din recrutare

6 noiembrie 2020

Ema Carrefour

Nici n-am citit bine știrea și-am fost curioși să o cunoaștem pe Ema. De când s-a prezis dispariția recrutorilor de pe planeta Pământ, așteptăm să facem cunoștință cu noii noștri colegi de breaslă. Conversasem deja cu Dora, acum am discutat puțin și cu Ema.

Ema este o interfață simpatică dintre candidat și companie, califică joburi pe care le-ar putea căuta candidatul, la nivel național, în funcție de titulaturile folosite de Carrefour. Carrefour este unul dintre cei mai mari angajatori la nivel național, cu o prezență extinsă în multe orașe. De aici și nevoia de a sprijini omul cu o resursă mereu disponibilă și bine informată. Inteligența artificială aduce acest sprijin și facilitează scăderea volumului de muncă al echipei de HR, dar și calea candidatului către job.

Azi, Ema știe mai multe despre joburile din magazin. Deocamdată, dacă vrei să fii manager, nu este ea interlocutorul potrivit. Dacă te răzgândești, schimbi discuția ori orașul, va trebui să mai învețe că oamenii sunt o specie schimbătoare. Dar sigur nu a ajuns încă la lecțiile respective 😊. În schimb, îți poate propune joburi de lucrător comercial, casier etc., adică exact acele locuri de muncă la care aplică cei mai mulți candidați în fiecare an.

Ema

Se pare că Ema are și o interfață pentru salariații Carrefour, integrată cu alte sisteme informatice prezente în ecosistemul digital al companiei.

Știm că provocările cele mai mari ale unui chatbot sunt să învețe să dialogheze cu omul, să standardizeze modul în care comunică și să fie perceput cât mai aproape de specia umană. Îi urăm succes noii noastre colege și ne bucurăm pentru prietenii noștri de la Carrefour, care au găsit sprijin de nădejde. Ne bucurăm că au ales să aducă invocația în organizație, în parteneriat cu câteva companii românești de renume în domeniul inteligenței artificiale – UiPath, Druid și RPAbox.

Mult succes, Ema!