Share Smart

Ne mutăm biroul în casă nouă!

23 noiembrie 2017

De când au aflat că ne mutăm biroul în casă nouă, pe strada Ienăchiță Văcărescu, doi dintre colegii noștri (care au făcut școala înainte de 1989, când ”curricula” încă se numea ”programă”) tot declamă oricui vrea să-i asculte Testamentul literar al poetului:

Urmaşilor mei Văcăreşti!

Las vouă moştenire:

Creşterea limbei româneşti

Ş-a patriei cinstire.

Așadar, am petrecut peste 12 ani în sediul din strada Gen. David Praporgescu și ne-am obișnuit aici, însă, așa cum le spunem și candidaților noștri, în orice schimbare există un aspect pozitiv, în primul rând, faptul că e un nou început. Plecăm dintr-o clădire de tip ”office”, cu pereți de sticlă (și, slavă Domnului, cu ferestre care se deschideau!) și ne mutăm într-o vilă interbelică, de pe o străduță pitorească și plină de farmec, pe Dealul Mitropoliei. Avem și grădină, care în mod sigur o să fie o perpetuă ispită pentru echipă și pentru invitații noștri. (Poate avem noroc să ne cheme cineva în casă, când începe ședința sau se răcesc gogoșile, ca pe vremuri la bloc.  🙂 )

Așa arată viitorul nostru birou, văzut dinspre stradă:

 

Ne mutăm biroul în casă nouă

Acum împachetăm, meticulos și organizat. Sortăm și punem etichete. Firmă de mutare avem. Cafetierele pleacă ultimele, ca să rezistăm! Avem destul de multe cutii cu hârtii de transportat… Faptul că lucrăm de ani de zile și în proiecte cu finanțare europeană vă spune ceva? Bun, atunci știți la ce ne referim.

În rest, suntem tot noi, oriunde ne-am muta. S-ar putea ca, o vreme, să coborâm din greșeală la metrou la Universitate, în loc de Unirii, dar ne vom obișnui. Abia așteptăm să explorăm această zonă a Bucureștiului, atât de aproape de centru, dar încă puțin cunoscută.  Suntem convinși că viitorilor candidați cu care vom lucra le va plăcea atmosfera noii noastre case. Apropo de lupta pentru candidați de pe piața muncii de azi, Ienăchiță Văcărescu parcă știa cu ce ne vom confrunta. Ne-am amuzat copios, printre colete, văzând ce precis a descris-o, acum peste două secole: 🙂

Într-o grădină,

Lâng-o tulpină,

Zării o floare, ca o lumină.

S-o tai, se strică!

S-o las, mi-e frică

Că vine altul şi mi-o rădică.

Gata cu suspansul, nu? Din 1 decembrie, ne găsiți pe strada Ienăchiță Văcărescu, nr. 22B, 040157, sector 4, București, la câțiva pași de Piața Unirii.

Pe hartă, suntem aici.