Share Smart

Retrospectiva celor mai citite articole de pe blogul nostru

3 ianuarie 2019

Retrospectiva celor mai citite articole de pe blogul nostru

Gata, a mai trecut un an. Un an complicat, în care n-a adus legea ce a adus ordonanța și nu a adus ordonanța ce a adus ordonanța de urgență. Încă un an al sutelor de modificări ale Codului Fiscal. E anul declarației 600, înlocuită cu… X, amânată până la… Y și la loc comanda. Un an al urgențelor de neînțeles și al imprevizibilului ca numitor comun. Un an în care planurile multianuale au părut o utopie și așa au rămas. Un an în care companiile au crescut, cel puțin unele dintre ele, în funcție de consum – și ar fi crescut și mai abitir, dacă nu s-ar fi schimbat atât de multe prevederi legale și atât de des. Intrăm în 2019 fără ca firmele de IT să afle ce se va întâmpla cu scutirea de impozit a salariaților lor, dar știm cu toții că salariul minim brut pe economie a crescut de la 1.900 la 2.080/ 2.350 de lei, în funcție de studii. Ce se va întâmpla în sectorul construcțiilor e altă poveste. Încă nu a înțeles nimeni ce trebuie făcut… Om vedea, nu? Retrospectiva oare mai ajută cu ceva?

În acest an, piața muncii a traversat o criză profundă. Companiile vor și uneori se dau peste cap să angajeze, dar nu prea mai au pe cine. Multinaționalele par că încep să ne ocolească și se duc la vecini. Surpriză? Nu prea. Măcar știu la ce să se aștepte.

În acest an, v-am ținut săptămânal la curent cu ce se petrece în mediul de afaceri, în rubrica noastră Știri sub lupă. Dacă doriți să o revedeți, o să vă convingeți cât de tumultuos a fost recent încheiatul 2018.

Chiar și în acest context, noi am continuat să ne facem treaba, inclusiv să scriem și să împărtășim cu voi opinii legate de domeniul nostru de activitate. Comunitatea de cititori ai blogului outplacement.ro a crescut semnificativ și acest lucru nu poate decât să ne bucure. Așadar, iată ce articole de pe blog au avut cel mai mare succes, ca număr de vizualizări, în 2018:

Negocierea la angajare. Greșeli tactice care te pot costa jobul.

De unde rezultă că, deși candidații fac legea, încă se tem să nu greșească în procesul de angajare. Sperăm că i-am ajutat cu aceste sfaturi concrete și utile.

Prima zi la job nou. Cum te prezinți și cum vei fi primit?

Ideea principală? Depinde și de tine, într-o (foarte) mare măsură. De recitit, dacă ai în plan o schimbare iminentă.

Competență și leadership de fațadă, impostura de modă nouă.

Cum scăpăm de ea și cum putem să o evităm?

Despre corporatiști, numai de bine!

Să mai demolăm niște prejudecăți! (Asta e una dintre îndeletnicirile noastre preferate.)

Și totuși, de ce ezită companiile să angajeze oameni de peste 45 de ani?

Bref, pentru că nu știu ce pierd! Pentru un răspuns mai lung, accesați articolul.

16 lucruri simple ți-ar face viața mai frumoasă în cele (minimum) 8 ore de job!

8 x 2 atât fac. Te regăsești în această înmulțire?

M-am hotărât să-mi schimb jobul, dar cu ce să încep și cum?

Poate că e un truism, dar nimic nu se schimbă de la sine. Motivația = forță + direcție. De recitit articolul, pentru alte calcule și proiecții.

Am obosit!

„Sunt de prea mult timp în același loc și am senzația că m-am blocat. M-am blocat într-o paradigmă din care vreau să ies, până nu mă sufoc sau clachez.” Se vede că mulți cititori s-au regăsit în aceste afirmații. Înseamnă că au nevoie de noi!

Dacă încă nu ați citit articolele de mai sus, acum le-am adus la un loc, poate le acordați puțin timp. Noi sperăm să vă pună pe gânduri și chiar să vă facă să acționați atunci când simțiți nevoia. Dacă le-ați citit, poate doriți să le revedeți, ca pe emisiunile de revelion. 🙂

Apropo, voi despre ce ați mai vrea să scriem? Așteptăm sugestii!

Sursă foto: BPI group Romania