Share Smart

Revista presei: ce au făcut firmele în negocierile colective cu angajații?

19 decembrie 2017

Negocierile colective

Așa cum probabil ați aflat deja, Guvernul a aprobat în ședința de săptămâna trecută proiectul de Hotărâre privind registrul general de evidență a salariaților (REVISAL), una dintre prevederi vizând perioada pe care angajatorii o vor avea la dispoziție pentru transmiterea modificării salariului de bază lunar brut. Documentul stabilește ca excepție, în contextul mutării CAS și CASS la salariat, faptul că angajatorii vor putea transmite până la data de 31 martie 2018, orice modificare a salariului de bază lunar brut, a indemnizaţiilor, sporurilor, precum şi ale altor adaosuri, care se produce de la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului și până la 31 martie 2018. Le oferă această reglementare companiilor mai mult timp de manevră pentru a se adapta și pregăti pentru ce se va întâmpla după 1 ianuarie 2018? Și da, și nu, pentru că Ordonanța de urgență nr. 79/2017 din 8 noiembrie 2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a început deja să-și producă efectele și, odată cu ea, celebra Ordonanță de urgență nr. 82/2017 din 8 noiembrie 2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative. Apropo, dacă încă nu știți ce prevede articolul VII ale acesteia din urmă, citiți-l degrabă aici, pentru că mâine e ultima zi în care firmele mai pot iniția negocierile colective cu salariații.

În acest peisaj marcat de incertitudine, tensiune și deja obișnuita doză de imprevizibil, ni s-a părut interesant să strângem laolaltă informațiile disponibile în ultimele zile (acolo unde au ”transpirat” în presă) referitoare la modul în care angajatorii încearcă să cadă la pace cu angajații. Astfel:

OMV Petrom propune indemnizaţii lunare pentru a menţine nivelul veniturilor angajaţilor de la 1 ianuarie

La o fabrică de textile, simulările de calcul pentru noile salarii dau și cu plus, dar și cu minus

Negocieri tensionate și la uzinele Ford Craiova

Conducerea și sindicatul Telekom nu reușesc să ajungă la un acord

Pe 8 decembrie a avut loc un protest spontan la ArcelorMittal Galați. Negocierile continuă

Dacia: acordul semnat cu sindicatul prevede acordarea unei sume compensatorii de 20%, astfel încât salariul net să rămână la același nivel

Kaufland mărește salariile brute de la 1 martie 2018

Opinie: companiile private au primit o fereastră prin care pot face restructurări fără costuri salariale

Mâine e ultima zi disponibilă pentru negocieri colective, dar se pare că termenul scurt e contestat politic

Un furnizor de soluţii software în domeniul resurselor umane a lansat aplicaţia Convertor Salarii

Avertismentul de la începutul lunii al Confederaţiei Sindicale Cartel Alfa

Interesant: România e campioana Europei de Est la supralegiferare

Cam atât am reușit să aflăm din mass-media – și, credeți-ne, am scotocit internetul prin toate colțurile. Negocierile colective au loc și în acest moment, în mod sigur, dar în spatele ușilor închise. Un lucru e cert: companiile încearcă să-și ia măsuri de precauție, în caz că legislația fiscală se va schimba din nou în prima parte a anului viitor, în vreme ce angajații își doresc să câștige măcar ca până acum, dacă nu mai mult, în contextul creșterii prețurilor. Ca de obicei, om trăi și om vedea… (nu ne putem abține și continuăm rima: ”ca la noi, la nimenea!”).

Photo by Andreas Klassen on Unsplash