Share Smart

Ce-am făcut cât am lucrat?

October 31, 2016

Lansăm un site și produsele asociate – www.outplacement.ro – vă invităm să-l vizitați! Nimic spectaculos, poate, dar pentru echipa noastră inimoasă este o ocazie serioasă de învățare. Dincolo de contribuția așteptată la efortul de vânzare și de imagine, dorim să oferim conținut. Nimic nu este mai dificil decât să propui cititorului SENS și IMPACT. Căci de cuvinte goale, fără credibilitate, suntem toți inundați zi de zi.

Această contribuție scrisă este o scrisoare de mulțumire pentru cei care au contribuit și vor contribui la noua noastră aventură profesională!

Despre puterea cuvintelor

Învățăm, în stil antreprenorial, fără o echipă de marketeer-i și PR Corporate, cum îți poți mai bine traduce expertiza în cuvinte. Cuvintele au regulile lor de scriere, de aliniere în pagină, astfel încât să fie mai bine înțelese, chiar apreciate, de cititor. Mai mult, cum trebuie să fie citite cuvintele de maestrul Google, prin al său atotputernic SEO. Barbarisme pentru consultantul de resurse umane, însă evoluția nu a stricat niciodată nimănui. Nici nouă. Arta manevrării cuvintelor este mai ușoară pentru unii dintre noi. Fie că este dobândită sau înnăscută. Cităm din cuvintele Mirelei, cel mai pasionat și planificat sprijin pe care l-am avut alături: „Știi cum e cu atâția lingviști lângă tine?”. E bine.

Despre schimbarea prin imagine

Învățăm cum imaginile și social media au devenit un vector de comunicare abordabil pentru o companie precum BPI group România. Nu doar abordabil, ci și indispensabil din perspectiva reputațională. Ne lansăm cu aplomb și curaj, în aventura comunicării pe LinkedIn și pe Facebook, acolo unde ne sunt cititorii. Deprindem din mers principiile comunicării B2B și B2C pe fiecare din aceste medii. Sunt păreri pro și contra. În ceea ce ne privește, am trecut de la contra la pro, în câțiva ani.

Descoperim pe principiul „încercare și eroare” cum se folosesc aplicații din lumea digitală care permit o dinamică nouă – infografice, filmulețe, colaje… Pentru aceste resurse există puține competențe, atât intern, cât și extern. Ori dacă sunt, își vând scump expertiza. Avantajul e că perseverența își arată roadele, iar aceste resurse, adesea necunoscute specialiștilor de pe Dâmbovița, sunt la îndemâna celor care își doresc să facă lucrurile altfel. Cu investiția de timp de rigoare.

Despre echipă

Învățăm constant despre lucrul în echipă, în funcție de competențele fiecăruia. Prima regula: unde-s doi, puterea crește! Ochii sunt mai agili, mâinile mai dibace, timpul se divide altfel și rezultatul e mai bun.

Ne motivăm colegii, solicitându-le contribuții personale la efortul colectiv. Este a doua regulă: „Implicarea personală conferă încredere în forțele proprii și în reușită!”. Și ei învață că pentru fiecare rând scris există pixuri roșii gata să intervină. Dacă pixul roșu e constructiv și decisiv, fiecare are de câștigat.

Regula trei este despre planificare: „Planul și ideea nu devin realitate fără o bună planificare!”. Și într-o echipă e nevoie de un echilibru între contribuțiile membrilor.

Acum avem nevoie să confirmăm efortul de lansare, să fim prezenți și interesanți pentru cei care fac efortul să ne citească. Avem nevoie și de părerile voastre, ale cititorilor.