Share Smart

Webinarele dedicate tranziției în carieră

September 2, 2016

În luna august, consultanții BPI group România au continuat evenimentele dedicate tranziției în carieră pe care le derulează periodic pentru candidații acompaniați prin programul de outplacement. Întâlnirile față în față, cât și cele online sunt deja binecunoscute ca fiind o etapă importantă în repoziționarea cât mai rapidă și eficientă pe piața muncii.

Cheia unei repoziționări rapide

Vorbim astăzi despre o companie multinațională din domeniul producției ce parcurge în prezent un proces de restructurare în urma închiderii fabricii din Sud-Vestul țării. Dificultățile zonei geografice, oportunitățile de muncă reduse, dar și lipsa altor alternative oferite de piața muncii, pot fi elemente care să descurajeze uneori căutarea unui job. Serviciul de outplacement oferit foștilor angajați ai companiei vine în sprijinul acestora tocmai pentru a maximiza șansele lor de reușită.

”Sfaturile primite cu privire la prezentarea la interviu mă ajută să răspund mai bine la întrebările angajatorilor pe care îi voi întâlni la interviu.” – A., 47 ani, Fochist

Interviul de angajare este o temă actuală indiferent de vremuri. Cu atât mai mult, poate fi și mai dificil de gestionat după zece sau chiar douăzeci de ani petrecuți în aceeași companie. Webinarele au pus accentul pe implicațiile psihosociale ale unui proces de tranziție în carieră și pe creșterea motivației participaților de a parcurge cu succes procesul de repoziționare pe piața muncii.
Aplicațiile practice propuse de consultanți și exemplele concrete specifice pieței muncii din zonă au facilitat interacțiunea și implicarea participanților, aceștia contribuind la rândul lor cu exemplele și experiențele lor personale.

”Unul dintre punctele forte ale întâlnirii a fost încurajarea pe care a primit-o din partea consultanților.” – V., 43 ani, Contabilă

Grupurile au fost mixte, formate atât din angajați cu funcții de execuție, cât și specialiști sau manageri intermediari. Conținutul și tematica webinarelor au fost adaptate la nevoile și interesele participanților prin oferirea de exemple, tehnici și studii de caz relevante domeniului lor de activitate.
Ne-am bucurat să culegem roadele acestui demers, candidații lăsându-ne câteva impresii ”la cald” imediat după evenimente.

”Plec de la întâlnirea cu consultanții BPI cu speranța că procesul de tranziție în carieră va fi unul de scurtă durată pentru că nu vreau să stau foarte mult acasă.” – L., 33 ani, Economistă

Vom continua acompanierea acestor candidați pe întregul parcurs al procesului de tranziție în carieră, având în vedere obiectivul care ne aduce împreună – o nouă perspectivă profesională, un nou început.

Photo credit: BPI group România