Share Smart

Conversații de carieră #Senior Brand Manager

November 8, 2016

”Cred că primul impact pozitiv a fost faptul că am putut să mă întâlnesc cu cineva cu care să discut cine sunt eu și ce experiență am.”

Spuneți-ne pe scurt cine sunteți din punct de vedere profesional și care a fost contextul colaborării dvs. cu BPI group România privind serviciile de outplacement.

Lucrez în marketing și am o experiență de peste 10 ani. Cei mai mulți ani i-am petrecut în FMCG, într-o companie cu bugete relativ mari, iar ultimul an a fost în domeniul farmaceutic. Contextul în care am întâlnit compania BPI group a fost în urma unei restructurări în compania în care lucram. Acest serviciu de outplacement a fost contractat chiar de către compania din care am plecat. Până anul acesta nu știam că există acest tip de serviciu.

”Consultarea permanentă, în timpul procesului de intervievări, a fost de foarte bun augur.”

Cum v-a ajutat un astfel de proiect să găsiți un nou job? Povestiți-ne pe scurt experiența dumneavoastră personală în acest demers.

Cred că primul impact pozitiv a fost faptul că am putut să mă întâlnesc cu cineva cu care să discut cine sunt eu și ce experiență am. Din punctul acesta de vedere seamănă cu un interviu obișnuit – doar că de data aceasta nu se află în spatele lui un job, ceea ce relaxează cumva discuția.

Un alt lucru care m-a ajutat a fost rescrierea CV-ului. Mult mai compact, mult mai la obiect și mult mai aproape de ceea ce voiam să transmit despre mine.

Nu în ultimul rând, am observat o rată de răspuns la aplicații mult mai mare decât la job-urile la care am aplicat eu direct. Pe de altă parte consultarea permanentă, în timpul procesului de intervievări, a fost de foarte bun augur.

”Situația unei concedieri sau lipsa unui job pot fi relativ stresante pentru o persoană. În colaborarea aceasta, am simțit ca am un aliat.”

Care sunt etapele cele mai importante pe care le-ați parcurs în acest demers? Ce ați apreciat? 

Scrierea CV-ului.

Consultarea înaintea unui interviu legat de flow-ul posibil al interviului.

Consultarea post interviu.

Sumarizați în câteva cuvinte experiența de lucru cu consultantul în carieră BPI group România.

Amabilitate, deschidere, înțelegere, sprijin.

Care credeți că au fost cele mai importante elemente care v-au ajutat să vă atingeți obiectivul, cel de a găsi un nou job?

Greu de spus. Cred că este o sumă de variabile, printre care se numără și norocul. Ceea ce face acest răspuns să fie greu de dat este faptul că în timpul procesului de căutare de job am avut foarte puțin feedback din partea angajatorilor. Cred că în cazul meu particular, a fost și deschiderea mea de a accepta un contract pe perioadă determinată. Pe de altă parte, contează și potrivirea dintre cerere (angajator) și ofertă (experiența profesională). Nu în ultimul rând, cred că este vorba și de o oarecare chimie în timpul interviului – cred că primează altor lucruri.

Cum vedeți sprijinul unui astfel de proiect? Ce sfaturi ați oferi altor persoane care doresc să acceseze un proiect de outplacement pentru a face o schimbare în carieră?

Cred ca este de mare ajutor. Situația unei concedieri sau lipsa unui job pot fi relativ stresante pentru o persoană. În colaborarea aceasta, am simțit ca am un aliat.

A.S., Senior Brand Manager, FMCG, București

Photo credit: Unsplash.com