Share Smart

Conversații de carieră #Senior Sales Manager

October 19, 2016

“Mi-a plăcut în mod deosebit modul profesionist prin care mi s-au determinat atât profilul cât și obiectivele ce vor fi urmărite în carieră.”

Povestiți pe scurt cine sunteți din punct de vedere profesional și contextul colaborării dvs. cu BPI group România privind serviciul de outplacement managerial.
Din punct de vedere profesional sunt un om de vânzări, în toată accepțiunea acestui cuvânt. Practic această meserie de mai mult de 20 de ani, fiind parte a generației anilor ‘90, prima care s-a ‘înrolat’ în acest domeniu. Am acoperit rând pe rând fiecare rol, de la merchandiser până la manager național, având responsabilități atât operaționale cât și strategice/tactice.

În urmă cu câtva timp, a apărut un moment de cotitură în cariera mea din cauza faptului că firma la care lucram a fost cumpărată de altă companie iar perspectivele profesionale rezultate în urma acestei achiziții nu erau deloc roz. Climatul de la locul de muncă devenise unul extrem de tensionat și exista multă nesiguranță în privința viitorului. În aceste circumstanțe, am decis să acționez și să încerc să-mi găsesc singur direcția, fără a aștepta să fiu luat de val și dus fără a avea vreun control asupra evenimentelor. În acest context am intrat în legatură cu BPI și am început discuțiile despre serviciul de outplacement managerial.

“O noutate a reprezentat angajamentul BPI asupra livrării rezultatelor, un factor important în luarea deciziei de implicare în proiect.”

Cum v-a ajutat un astfel de proiect să găsiți o nouă perspectivă profesională? Povestiți-ne pe scurt experiența dumneavoastră în acest demers.
“There is a whole world outside”; un lucru pe care tindem să îl uităm odată ce ne integrăm într-un sistem și ne adâncim în problemele de zi cu zi. Proiectul derulat cu BPI m-a ajutat să redeschid legăturile cu exteriorul.

Ce ați apreciat la acest proiect? Ce a fost nou?
Proiectul în sine a reprezentat o noutate pentru mine, practic am mers în necunoscut ghidat în fiecare etapă de colegii de la BPI.

Mi-a plăcut în mod deosebit modul profesionist prin care mi s-au determinat atât profilul cât și obiectivele ce vor fi urmărite. Adaptarea proiectului la profilul meu și screening-ul personalizat al pieței de joburi cred că a fost un element important în derularea proiectului. Categoric o noutate a reprezentat-o angajamentul BPI asupra livrării rezultatelor, un factor important în luarea deciziei de implicare în proiect.

Sumarizați în câteva cuvinte experiența de lucru cu consultantul în carieră BPI group România.
Lucru în echipa, susținere, încredere, profesionalism, expertiză.

“Trebuie să îți faci un plan de acțiune și să ai așteptări realiste.”

Care credeți că au fost cele mai importante elemente care v-au ajutat să vă atingeți obiectivul, cel de a găsi un nou job?
Definirea clară a parametrilor “jobului perfect”;
Susținerea, consilierea și îndrumarea primită de la consultantul BPI;
Analiza riguroasă a oportunităților prezentate;
Perseverența și determinarea în realizarea obiectivului propus.

Cum vedeți sprijinul acestui serviciu? Ce sfaturi i-ați da unui manager care dorește să acceseze un astfel de proiect pentru a face o schimbare în carieră?
Un lucru greu de realizat la începutul proiectului a fost să îmi imaginez desfășurarea și amploarea acestuia. Ceea ce a urmat odată ce a demarat procesul a fost nou și surprinzător, m-a obligat să fiu în permanență alert și pregătit să iau decizii deoarece evenimentele s-au desfășurat cu rapiditate.

Cele câteva lucruri care m-au ajutat și pe care le-aș recomanda unei persoane doritoare să intre într-un astfel de proiect sunt:
Trebuie să îți faci un plan de acțiune și să ai așteptări realiste;
Nu te limita, fii deschis la nou;
Fii răbdător, o oportunitate poate apărea când te aștepți mai puțin;
Tratează cu multă atenție joburile apărute și înțelege criteriile de intrare și viitoarele perspective de carieră.

M.C., Senior Sales Manager, FMCG, București

Photo credit: Unsplash.com